Kerékpárosbarát munkahely 2010. Nyomtatás E-mail
2011. Február 28. hétfő, 08:57

Közel 20 új település és munkahely bizonyult Kerékpárosbarátnak

Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára adta át a Kerékpárosbarát Település és Munkahely 2010 elismeréseket az önkormányzatok és vállalatok képviselőinek 2011. február 24-én, Budapesten. Az államtitkár elmondta: a címet elnyert települések többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros közlekedésfejlesztési pályázatainak elbírálása során.

Schváb Zoltán kifejtette: Az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Programjában és a Regionális Operatív Programjaiban már megnyitott kiírások összesen mintegy 15 milliárd forint értékben tesznek elérhetővé uniós forrásokat kerékpárutak, kerékpáros létesítmények fejlesztésére.

A 2010-es pályázaton 7 új település (Békéscsaba, Budapest X. és XIII. kerülete, Dabas, Debrecen, Nagykőrös és Tiszafüred) nyerte el a címet, ezzel a Kerékpárosbarát Települések száma 21-re nőtt. Az ünnepélyes átadáson bemutatkozott és azt követően ülésezik is a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége.

kerekparos
fotó: Horváth Ernő

Kerékpárosbarát Munkahelyként ezúttal 12 új nyertest ismertek el. Kategóriájában első lett a budapesti Bringóhintó Kkt. (kisvállalkozások), a szintén fővárosi Avex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (közepes vállalkozások), a Budapest Bank Nyrt. Békéscsabai Bankműveleti központja (nagyvállalatok) és a veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodája (non-profit/közintézmények). A további díjazottak az Art-Tax Szolgáltató Szövetkezet, a Blautech Humán- és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft., a BT Limited Magyarországi Fióktelepe, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Factory Creative Stúdió Kft., a pusztaszabolcsi polgármesteri hivatal, a Ringató Körzeti Óvoda Erdei Tagóvodája és a Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft. voltak.

A tavaly negyedik alkalommal meghirdetett pályázat olyan településeket díjaz, amelyek rendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, ahol a kerékpáros infrastruktúra kimagasló minőségű, és a szemléletformálást akár kampányokkal, oktatási programokkal is támogatják. A munkahelyek értékelésekor egyebek mellett a megfelelő munkahelyi kerékpáros infrastruktúra megléte, a munkavállalók kerékpározásra ösztönzése és a vezetői példamutatás jelentett előnyt.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)
LAST_UPDATED2
 
On-line betegelőjegyzés

Elindult az on-line előjegyzés.

Részletek itt.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma457
Tegnap625
Ezen a héten3199
Ebben a hónapban5515
Összesen2311338

Névnapok

Ma Nóra, Lili ,holnap Izabella, Dalma ,holnapután Jenő napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia