Az Ápolási Intézet bemutatása Nyomtatás E-mail
2008. December 01. hétfő, 14:44

Szarvas város Békés megye észak-nyugati részében helyezkedik el, csodálatos környezetben, a festői Holt-Körös partján, mely Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. A vízparton számos panzió, vendégfogadó hely várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat. Jó néhány munkáltató szervezet tart fenn üdülőt a Körös mellett. Legnagyobb számban mégis magán üdülőket találunk itt. A város legismertebb nevezetessége az Arborétum, melyet a XIX. században a Bolza család alapított. Jelenleg a 82 hektáros növénygyűjteményt 1600 fa és cserjefaj alkotja. Szarvas belvárosa magán hordozza a kisvárosi jelleg minden pozitív megjelenési formáját. Az ember léptékű épületek között jelentős zöldterületek, virágos terek találhatók. A természeti és az épített környezet szerves egysége tapasztalható az egész városban. Ugyanez a hangulat veszi körül az Ápolási Intézetet. Az épület frontja felöl árnyékot adó magas fák állnak, a belső udvarban gondozott park található árnyékot adó fákkal, színpompás virágokkal, pihenőpadokkal.

A Szarvasi Szakorvosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. egy fiatal szervezet, amely a több évtizedes múltra visszatekintő önkormányzati fenntartású szakrendelő intézet funkcionális privatizációját követően jött létre 2005. novemberében. A szervezet járóbeteg szakellátást folytat 23 különböző tudományterületen és fenntart egy 25 ágyas krónikus betegek rehabilitációját és ápolását szolgáló fekvőbeteg intézetet.

A Szarvasi Ápolási Intézet, amely a tartósan ápolást igénylő betegek ellátásában nyújt segítséget a családoknak, 1998. óta biztosítja ezt a szolgáltatást. Az ellátási terület lakosain kívül az ország bármely területéről fogadunk betegeket. Az intézménybe felvételt nyerni az ápolási igazgatóval történő telefonos vagy személyes kapcsolatfelvétel után a felvételi kérelem, valamint a felvételt kérő és az Ápolási Intézet közötti megállapodás írásban történő megkötésével lehet. A bent tartózkodás alatt fizetendő napidíj 800 Ft.*

A betegek ápolását, gondozását magas szakmai képesítéssel, lelkiismeretes ápoló személyzet végzi. A team munkáját diplomás ápoló vezeti és konziliárus belgyógyász, illetve sebész szakorvos felügyeli. Ügyeleti időben a háziorvosi ügyelet biztosít orvosi ellátást ápoltjaink részére, kihasználva azt a kedvező körülményt, hogy az ügyelet az Ápolási Intézettel azonos épületben működik. Igény esetén ápolási munkánkat segíti a járóbeteg szakrendelés valamennyi szakorvosa, gyógytornász, pszichológus, gyógypedagógus, szociális munkás és dietetikus. A fogászati ellátást az épületen belül tudjuk biztosítani. A helyi szolgáltatókkal együttműködve elérhetővé tudjuk tenni, hogy az intézetben fekvő betegeink különböző szépészeti szolgáltatásokhoz hozzájuthassanak.

Kórtermeink a mai elvárásoknak megfelelőek, 3-4 ágyasak. Rendelkezünk külön rehabilitációs szobával. Osztályunkon kétágyas, speciális ágyakkal felszerelt, légkondicionált, külön fürdőszobával, televízióval, hűtőszekrénnyel, telefonnal rendelkező, magas komfortfokozatú kórtermek is kialakításra kerültek.

Ápoltjaink számára lehetőség van a parkosított kertünkben pihenni, beszélgetni ápolóikkal és hozzátartozóikkal együtt. Ugyancsak kedvelt része az osztálynak a tágas, virágos erkély, ahol a nehezen mozgó betegeink is élvezhetik a szabad levegőt.

Tevékenységünkről részletesebben a szakmai beszámolónkból tájékozódhatnak.

* Az adat tájékoztató jellegű, az aktuális díjakról a telefonos vagy személyes egyeztetés alkalmával nyújtunk pontos tájékoztatást.

LAST_UPDATED2
 
On-line betegelőjegyzés

Elindult az on-line előjegyzés.

Részletek itt.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 65 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma323
Tegnap811
Ezen a héten1134
Ebben a hónapban17843
Összesen2243216

Névnapok

Ma Ágnes ,holnap Vince, Artúr ,holnapután Zelma, Rajmund napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia