Fibrocisztás emlőbetegség Nyomtatás E-mail
2008. December 03. szerda, 11:00
A fibrocisztás emlőbetegséget emlőfájdalom, ciszták, és jóindulatú csomók jellemzik.
 
A legtöbb nőben található valamilyen tömöttség az emlőkben, általában a külső-felső negyedben, a hónalj mellett. Ez a fajta tömöttség, emlőfájdalommal és cisztákkal - ezt a jelenséget fibrocisztás emlőbetegségnek nevezik.
 
Normális esetben a menstruációs ciklus során a női hormonok, az ösztrogén és a progeszteron szintje ingadozik. Ha a szintek emelkednek, a tejmirigyek és a járatok megnagyobbodnak, és az emlők folyadékot tartanak vissza, majd, amint a hormonszintek csökkennek, visszatérnek a normális állapotba. (Ezek az ingadozások részben megmagyarázzák, hogy az emlők miért duzzadtak és érzékenyebbek a menstruációs ciklusok egy bizonyos szakaszában.) A fibrocisztás elváltozások e hormonok ismételt stimuláló hatása következtében alakulnak ki.
 
A fibrocisztás emlőbetegségben szenvedő nőkben a csomós területek megnagyobbodhatnak, nehéz, kellemetlen érzést, érintési érzékenységet, vagy égő fájdalmat okozva. A tünetek a menopausa után meg szoktak szűnni. A fibrocisztás emlőbetegség az emlőrák kockázatát csak nagyon kis mértékben emeli meg, de az emlőrák felismerését nehezebbé teszi.
 
A csomók eltávolíthatók és szövetmintát lehet venni. A cisztákat néha drenálják, de ki szoktak újulni. Nincs egyértelműen elismert vagy megkövetelt kezelési forma.
 
On-line betegelőjegyzés

Elindult az on-line előjegyzés.

Részletek itt.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 42 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma47
Tegnap299
Ezen a héten1561
Ebben a hónapban6933
Összesen2330589

Névnapok

Ma Marcell ,holnap Mária ,holnapután Ábrahám napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia