Az Ápolási Intézet házirendje Nyomtatás E-mail
2008. December 04. csütörtök, 13:41

KEDVES ÁPOLTUNK!

Köszönjük, hogy ápolása érdekében ápolási intézetünk segítségét veszi igénybe. Bizalmát meghálálva az ápolási intézet személyzete arra törekszik – személyes jogait és emberi méltóságát messzemenőleg figyelembe véve, - hogy ittléte alatt korszerű, színvonalas ápolásban részesüljön.

Ápolási filozófiánk
Tükrözi hivatásunkat, enged következtetni munkánk minőségére: „A beteg és hozzátartozói igényeinek kielégítése holisztikus szemléletű, gazdaságos és minőségi ápolással. Mindezt szakmailag jól felkészült, empatikus személyzettel és folyamatosan javuló tárgyi feltételekkel tesszük.”

Általános tájékoztatás
Az 1997. évi CLIV. Eü. tv-ben megfogalmazott betegjogok (látogatás, kezelés visszautasítása, adatkezelés stb.) intézetünkre is kiterjed.
Az ápolási intézetünkben nem tudunk fogadni 18 év alatti személyt, fertőző beteget, illetve pszichiátriai kórképpel rendelkező beteget!
Kérjük, hozza magával!
Személyi igazolvány, TB kártya, előző vizsgálatai leletei, zárójelentést, használati eszközök (hálóruha, papucs, tisztálkodási felszerelés stb.).

Tudnivalók
• Ápolási intézetünk dolgozói mindent megtesznek azért, hogy egészségét minél hamarabb visszanyerje, panaszai csökkenjenek. Ezért saját érdekében kérjük, hogy tanácsainkat tartsa be.
• Betegségével, kezelésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon az műszakvezető ápolóhoz, vagy az ápolási igazgatóhoz, - akinek tájékoztatása sok felesleges aggodalomtól, szorongástól menti meg Önt.
• Ha ápolásával kapcsolatos észrevétele, panasza, vagy kívánsága van, kérjük forduljon az ápolási igazgatóhoz, aki rövid időn belül, a lehetőségekhez mérten igyekszik megoldani problémáját.
• Telefonon tájékoztatást csak a beteg általános állapotáról adhatunk.
• Az ápoltak ruhaneműinek mosása az intézet mosodájában megoldható (hálóruha, köntös, szabadidő ruha, stb.)
• Ápolási intézetünkben fodrász, pedikűrös is elérhető előzetes időpont egyeztetéssel, mely szolgáltatás költsége a beteget terheli.

Ápolási intézet általános házirendje

Házirendünk az Ön és betegtársai gyógyulását, pihenését szolgálja, ezért kérjük, alkalmazkodjon hozzá.
• Ápolási és orvosi vizitek alatt kérjük tartózkodjon a betegszobában.
• Őrizze meg az osztály csendjét, ne zavarja betegtársai nyugalmát.
• Ha az állapota megengedi, környezetét tartsa rendben, vigyázzon a betegszobák, a mellékhelyiségek tisztaságára.
• Az ápolási intézet területén alkoholt fogyasztani TILOS, dohányozni az arra kijelölt helyen lehet!
• A csendes pihenő időszakában kérjük, ne zavarja a betegtársai pihenését, tartózkodjon a betegszobában.
• Ha segítségre van szüksége, az ápolót a nap bármely szakaszában hívhatja az ágya mellett elhelyezett hívókészülékkel.
• Betegeink és hozzátartozóik elérhetik egymást az osztályon elhelyezett hordozható telefonkészülékkel. 
• Az intézet részletes házirendjéről felvételkor az osztályon műszakban lévő ápoló tájékoztatja, illetve a folyosó falán megtekinthető.
• Eltávozás csak eltávozási engedéllyel lehetséges, az eltávozási időre az ápolási díjat fizetni kell!
 
Látogatás
Szeretteinkkel, barátainkkal való találkozás mindig örömet jelent, - különösen fontos ez a kapcsolattartás betegségük ideje alatt. Örömmel vesszük a hozzátartozók napi ápolási feladatokban való részvételét is.

Szívesen látott vendég nálunk a látogató a következő időpontban:
Minden nap 09.00 – 18.00 - ig, ha az ápolást nem zavarja.
Ápolási intézetünkben 6 éven aluli gyermekek nem látogathatnak.
A látogatási időn kívül látogatásra – alapos indok alapján – az ápolási igazgató ad engedélyt.

Élelmezés
Valamennyi betegünk étrendjét kivizsgálásának, illetve egészségi állapotának megfelelően állítjuk össze. Ezért kérjük, hogy egyéb élelmiszert csak az osztályos ápoló véleményének figyelembevételével fogyasszon.
Kérjük, hogy a könnyen romlandó élelmiszereket az osztályon elhelyezett hűtőszekrényekben tárolja névvel és dátummal ellátva!

Elbocsátás
Az ápolási idő leteltével a beteg ápolási távozási lappal, betegszámlával, elszámolási nyilatkozattal távozik az intézetből.

KEDVES ÁPOLTUNK!
Reméljük, hogy az Ön ápolási intézetünkben való tartózkodása alatt segítséget – gyógyulást talált. Minden munkatársunk ezért fáradozott. Mi mindannyian annak örülünk, ha elégedetten, jó emlékekkel távozik az ápolási intézetünkből. Ha az ápolása során bármilyen hiányosságot észlel, bármilyen észrevétele, javaslata van, kérjük, írja meg a felvételkor kézhez kapott Betegelégedettségi szintfelmérő lapon, vagy a panaszládába helyezze el észrevételeit. Ezzel segít nekünk, hogy hibáinkat kijavíthassuk és munkánkat az ön és betegtársai érdekében minél magasabb színvonalon végezhessük.

Köszönjük az együttműködését!
Jó egészséget kívánunk!
Ápolási Intézetének valamennyi dolgozója
 

LAST_UPDATED2
 
Ingyen internet

Ingyen internet használati lehetőség a betegek részére.

Részletek itt.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 70 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma28
Tegnap90
Ezen a héten118
Ebben a hónapban2220
Összesen2349392

Névnapok

Ma Vanda, Paula ,holnap Angelika ,holnapután Károly, Karola napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia