Egészségnap az Ápolási Intézetben Nyomtatás E-mail
2011. November 09. szerda, 11:17

Egészségnap az Ápolási Intézetben

2011. november 3-án az Ápolási Intézetért Alapítvány egészségnapot rendezett a lakosság részére az intézet Vasút utcai épületében.
A szép számú érdeklődőt Dr. Kozma György a kuratórium elnöke, a Szakorvosi Kft. ügyvezetője köszöntötte. Röviden ismertette az alapítvány céljait, többek között az egészségügyi felvilágosítás szükségességét, térítésmentes vizsgálatok, szűrések végzését a lakosság részére. Beszélt az Ápolási Intézet városi meghatározó szerepéről, melyhez hasonló komplex és értékarányos szolgáltatást egyik intézmény sem nyújt Szarvason. Új lehetőségként említette a 2011. november 2-től működő 4 ágyas nappali kórházat a Szabadság u. 11. szám alatti felújított épületben.
Dr. Deák Sándor belgyógyász főorvos előadásában kiemelte a betegségek megelőzésének fontosságát. Az egészséges életmódra való törekvés egyre fontosabb népegészségügyi igény. Ehhez az egészséges táplálkozás, a testi és szellemi aktivitás, a sport életvitelszerű megélése, az aktív regeneráció segíti hozzá az embereket. Fontosnak tartotta megemlíteni a szervezetet érő káros hatások – alkohol, dohányzás, drogok, stressz – elkerülését.
Az előadás után egészséges – zsírt, szintetikus ízesítőket, adalékanyagokat nem – ellenben sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, rostanyagot tartalmazó ételeket kóstolhattak a vendégek. Sor került ingyenes vizsgálatokra és szűrésekre, úgymint: vérnyomás, vércukor, koleszterin, testzsír, súly, haemoglobin A1C meghatározásra, valamint EKG készítésére.
A résztvevők reflex és talpmasszázst, bioptron lámpa és mágnesterápiás kezelést kaphattak. Közben az ősi kínai csi-kung mozgásterápia alapjaival lehetet ismerkedni.
Hálásan köszönjük a Szarvasi Gyermekélelmezési Kht. és a Szarvasi Mozzarella Kft. önzetlen segítségét.

Szarvas, 2011. november 9.

Balázs Anikó
főnővér


egeszsegnap1

egeszsegnap2

LAST_UPDATED2
 
Látogatási tilalom vége

Fekvőbeteg intézményünkben (Ápolási Intézet, Hospice ellátás) a betegek látogathatóak,.
Szájmaszk használata kötelező!
Egyszerre két látogató jelenhet meg.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 27 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma398
Tegnap608
Ezen a héten398
Ebben a hónapban6719
Összesen2312541

Névnapok

Ma Jenő ,holnap Örs, Stella ,holnapután Örkény, Henrik, Roland napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia