Egy éves a nappali kórházi ellátás Nyomtatás E-mail
2012. November 09. péntek, 12:14

2012. november 1-én volt 1 éve, hogy a Szarvasi Szakorvosi Kft-ben elindult a nappali kórházi ellátás.
Ebből az alkalomból egy bensőséges házi ünnepségre került sor. A rendezvényre meghívást kapott minden személy, aki a szolgáltatás beindításától tevékenykedett annak érdekében, hogy ez az új ellátás elérhető legyen Szarvason.

Az összejövetelen elsőként Dr. Kozma György ügyvezető emlékeztette az összegyűlteket az indítást megelőző szervezésre, előkészítő munkára. Kiemelte, hogy a felemás jogi és finanszírozási környezet ellenére Békés megyében elsőként szerveztük meg az infúziós kezeléseket kúraszerűen nyújtó nappali ellátást. Sokat segített az Ápolási Intézetben szerzett infúziós tapasztalat. Megköszönte valamennyi dolgozónak és támogató személynek a munkáját, kiemelte a közvetlen betegellátásban működő ápolók elhivatottságát.

Dr. Deák Sándor a nappali kórház szakmai felügyeletét ellátó belgyógyász szakorvos a továbblépés és a szolgáltatás bővítésének lehetőségeit vázolta fel. Kiemelte a háziorvosokkal való szorosabb együttműködés szükségességét és az ápolók részére a rendszeres továbbképzések megtartását elsősorban az újraélesztés és EKG vizsgálatok területén.

Balázs Anikó ápolási igazgató hangsúlyozta a jól együttműködő csapat erejét, jelentőségét, a közös krónikus illetve nappali kórházi ellátási munkában.

Kiss Sándor a rendezvény ötletgazdája kigyűjtötte az eltelt egy év statisztikai adatait, mely szerint 2011. utolsó két hónapját felfutási időszaknak lehet tekinteni. Ekkor 36 beteg kapott ellátást, részükre 180 infúzió beadása történt. 2012. első tíz hónapjában 386 beteget láttak el a nappali kórházban és ez 2926 infúziós kezelést jelentett. Az egész éves teljesítményként 422 betegnek 3106 infúziót adtak. Ezt a kezelés számot egyetlen komolyabb szövődmény nélkül valósította meg a személyzet. Kiemelte a nappali ellátás előnyeként, hogy nem erősíti a betegekben a betegségtudatot, kivédhető így a kórházi passzivitás okozta pszichés tünetek fellépése.

A színvonalas szakmai munka és az emberközpontú, empatikus ellátás eredményeként szinte maradéktalanul elégedettek a betegeink. Ez év második felében megnőtt az infúziós kúrára ismételten beutalt páciensek száma, akik már ismerősként jelentkeznek be a kezelésre. A kezelés sorozat hatékonyságának megtartása érdekében az ápoló személyzet szakmai elkötelezettségből felvállalta, hogy a hétközi munkaszüneti napokon is a páciensek rendelkezésére áll, valamint saját gépkocsival a betegszállítást az intézet folyamatosan biztosítja.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel ért véget, melynek során a szervezők vendégül látták a meghívottakat. Az alkalom fénypontja az infúziós palackot mintázó torta felszeletelése és közös elfogyasztása volt.

Köszönettel tartozunk a szervezőknek azért, mert fontosnak tartották, hogy így értékeljük a nappali kórházi ellátás első évét, és láthatóvá tették ezt a közösen elért sikert.

Dr. Kozma György
ügyvezető

  •  

LAST_UPDATED2
 
Látogatási tilalom vége

Fekvőbeteg intézményünkben (Ápolási Intézet, Hospice ellátás) a betegek látogathatóak,.
Szájmaszk használata kötelező!
Egyszerre két látogató jelenhet meg.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 291 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma311
Tegnap299
Ezen a héten1825
Ebben a hónapban7197
Összesen2330853

Névnapok

Ma Marcell ,holnap Mária ,holnapután Ábrahám napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia