Gyógytorna szakrendelés Nyomtatás E-mail
2008. November 26. szerda, 23:38

A gyógytorna foglalkozásokat vezetik:
- Bracsok Ildikó okleveles gyógytornász, DSGM manuál terapeuta, vezető gyógytornász, az Ápolási Intézet mozgásterápiás konzíliárusa,
- Brachnáné Molnár Judit okleveles gyógytornász,
-Fulajtár Judit okleveles gyógytornász

Rendelés helye: 5540 Szarvas, Kossuth u. 23.
Mobil szám: 06-30/726-3827 (8 - 17 óra között)

Rendelési idő

A szakrendelés beutalóköteles.
A szakrendelés időpont egyeztetés alapján fogadja a betegeket. Időpont egyeztetés a rendelés helyszínén személyesen, vagy a 06-30/726-3827 mobil számon lehetséges.

A gyógytorna foglalkozások órarendje.

A gyógytorna szakrendelés bemutatkozása:
A gyógytorna szakrendelést a Szarvasi Szakorvosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. partner szervezeteként a Dr. Bencze és Társa Egészségügyi Szolgáltató Kft. biztosítja az ellátási terület lakossága részére. A Dr. Bencze és Társa Kft. már több mint 10 éve - 1995.óta - működik ezen a szakterületen. Kiválóan képzett és a gyógyítás, valamint az egészséges életmód terjesztése iránt elkötelezett munkatársaink az eltelt időszak alatt nagyon széleskörű tapasztalatot szereztek a mozgással történő gyógyítás terén.

A mozgás, ezen belül a gyógytorna szinte minden betegség megelőzéséhez és gyógyításához nélkülözhetetlenül hozzátartozik. Rendelésünknek a Gyógyfürdő épülete ad otthont, biztosítva a foglalkozásokhoz a kultúrált környezetet. A gyógytorna termek bejáratát az Árpád szálló udvara felől lehet megközelíteni. A betegek számára ugyanebben az épülettömbben állnak rendelkezésre a Gyógyfürdő által nyújtott vizes kezelések, valamint a fizikoterápia is. A páciensek számára  kényelmes megoldás, hogy az egymást kiegészítő kezeléseket időben össze lehet hangolni.

Beteget hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra között, pénteken 8 és 14 óra között tudunk fogadni. Az ellátás igénybevételéhez pontosan kitöltött háziorvosi vagy szakorvosi beutalóra, betegkártyára, valamint tiszta kényelmes tornaruhára és törölközőre van szükség.
A tornákat egyéni és csoportos formában szervezzük. A csoportos tornákat betegségtípusonként, valamint a kezelendő testtájak szerinti (kéz, váll, nyaki gerinc, gerinc, csípő, térd) csoportbontásban tartjuk. Az betegek egyéni tornáztatásáról, vagy csoportba sorolásáról a beteg állapotának figyelembe vételével minden esetben a gyógytornász dönt.

Köztudott tény, hogy a kiváltó októl függetlenül, valamennyi elváltozás (legyen az idegrendszeri, légző- és keringési rendszert érintő, vagy mozgásszervi eredetű) inaktivitáshoz vezet, az pedig a terhelhetőség csökkenését eredményezi, esetleg fájdalommal, izomerő-csökkenéssel, mozgás beszűküléssel jár.

Ezeknek a panaszoknak, nem kívánatos állapotoknak a megelőzésében, s ha már kialakultak az előrehaladásuk megakadályozásában, lassításában tudunk a betegek segítségére lenni, hatékonyan kiegészítve az orvosi terápiát.

Speciális – meghatározott betegségcsoportok kezelésére szolgáló – tornáink:
- Csontritkulásos betegek tornája,
- Szív-érrendszeri, és légzőszervi betegek tornája,
- Gerincbetegek tornája (gerincferdülés, derékfájás, isiász, stb),
- Váll torna,
- Térd torna,
- Csípőtorna,
- Intim női torna,
- Kismama torna,
- DSGM (Dévény Speciális manuális technika és Gimnasztika Módszer),
- Nyirok-ödéma kezelés és vénás torna,
- Életmód torna,
- Mc Kenzie, Baboth torna.

Kiválóan felszerelt tornatermünkben szeretettel várják Önt diplomás gyógytornászaink, fizioterápiás asszisztenseink.

LAST_UPDATED2
 
Látogatási tilalom

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szakorvosi Kft. fekvőbeteg intézményében (Ápolási Intézet, Hospice ellátás) látogatási tilalom van.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 245 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma35
Tegnap92
Ezen a héten217
Ebben a hónapban2319
Összesen2349491

Névnapok

Ma Angelika ,holnap Károly, Karola ,holnapután Adél napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia