Klinikai Onkológia Nyomtatás E-mail
2008. November 28. péntek, 15:59

Mottó:
"Mindannyiunkban vannak rákos sejtek.
De nem mindenki lesz rákos."
"A rák elsősorban nem genetikai eredetű
- az életmódunkkal függ össze."
David Servan-Schreiber

Szülészet - nőgyógyászat II, nőgyógyászati ultrahang

Rendel: Dr. Pásztor Gyula klinikai onkológus, szülész-nőgyógyász szakorvos

Asszisztens: Kondacsné Varga Erika szülésznő

Rendelési idő

A járvány időszak alatt előjegyzés szüksége, ami megthethő on-line vagy 11-14 óra között az 514-300-as telefonszámon.

A szakrendelés beutaló nélkül vehető igénybe, előzetes időpontegyeztetés nem szükséges. A szakrendelésere 12 óráig történik a hívószám kiadás.

 

Tel.: 66/216-231

A rendelés szünetelésekről ezen a linken keresztül kaphat információt.

 

Onkológiai szakrendelésünk járóbetegei részére a Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórház Onkológia Centruma szakmai vezetést, támogatást nyújt a következő tevékenységekhez:
- Aktív onkoterápiára kerülő betegek kivizsgálása a közösen kidolgozott és elfogadott diagnosztikus protokollok szerint.
- Klinikailag tumor mentesnek tudott betegek követése, ellenőrző vizsgálatok végzése és szervezése.
- Hormonterápia végzése.
- Nőgyógyászati vizsgálatok, elsősorban méhnyakrák szűrés.
- A Nemzeti Rákellenes programból eredő egyéb feladatok: szűrőprogramok segítése, háziorvosoknak tanácsadás, betegség megelőzéssel foglalkozó előadások szervezése, hospice-szellemű ellátás biztosítása.
Cytostatikus /infúziós/, illetve sugárterápiás kezelések kizárólag a megyei Onkológia Centrumban végezhető tevékenységek.

  •  

Rendelésünk szorosan együttműködik a Megyei Onkológiai Központ Hospice Osztályával, és az otthonápolást végző szolgálatokkal
- Dr. Bencze és Társa Kft. (otthoni hospice ellátást is nyújt),
- Ótemplomi Szeretetszolgálat,

A szakmák közötti megállapodás értelmében az urológiai, tüdő és a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedéseinek kivizsgálása és követése, az erre speciálisan kijelölt osztályokon történik.
Linkek:

www.hospice.lap.hu
www.mkot.hu
www.egeszsegkalauz.hu
www.daganatok.hu
www.rakgyogyitas.hu
Békés Megyei Onkológiai Centrum, Gyula


A rák ellen - EGY ÚJ ÉLETMÓD
Az egészségmegőrzés természetes módszerei segítenek a rák  kialakulásának megelőzésében vagy a gyógyításban,a hagyományos módszerek (műtét,sugárkezelés,kemoterápia) kiegészítéseként. Nem kell mást tennünk, mint kiiktatni a környezetünkből a gyulladáskeltő méreganyagokat, áttérni a rákmegelőző étrendre, megvalósítani az érzelmi kiegyensúlyozottságot, és kielégíteni testünk fizikai aktivitás iránti igényét!
Az életmódváltás nem szabadalmaztatható, így nem válhat gyógyszerré, vagyis felírni nem lehet. A szigorúan hagyományos módszerekkel párhuzamosan testünk erőforrásait is erősíthetjük (helyes táplálkozással, testmozgással, belső békénk kialakításával). Ennek az "ára" az, hogy tudatosabb, kiegyensúlyozottabb és mindent összevetve szebb életet kell élnünk.

Tíz óvintézkedés a mobiltelefon használattal kapcsolatban:
- 12 év alatti gyermekek kizárólag vészhelyzetben használhatják a mobiltelefont. A magzat vagy a gyermek fejlődő szervei a legérzékenyebbek az elektromágneses mezők esetleges hatásaira.
- Amikor mobil segítségével kommunikálunk, igyekezzünk távol tartani a telefont a testünktől (az elekromágneses mező erőssége 10cm távolságból negyedére, egyméteres távolságból ötvened részére csökken). Ha csak lehetséges, használjuk kihangosító módban a készüléket. A vezeték nélküli Bluetooth headset elektromágneses kibocsátása kevesebb, mint egyszázada a mobiltelefonénak.
- Amennyire csak lehetséges távolodjunk el a mobiltelefont  használóktól.
- Ne legyen mindig nálunk a mobiltelefon, még készenléti üzemmódban sem. Éjjel ne legyen a testünk közelében (a párna alatt vagy az éjjeliszekrényen), különösen terhesség idején.
- Ha mindenképpen a ruhánkon viseljük a telefont, vagy a zsebünkben hurcoljuk, akkor a billentyűzet nézzen a testünk felé, a telefon hátulja (ahol az antenna miatt erősebb a mágneses mező) pedig kifelé.
- Kizárólag kapcsolatfelvételre vagy néhány perces beszélgetésre használjuk a mobilt (a biológiai hatások közvetlenül összefüggnek a hatások időtartamával). A legjobb megoldás visszahívni az illetőt vezetékes vonalról!
- Rendszeresen váltogassunk oldalt, és csak akkor emeljük a fülünkhöz a telefont, ha a hívott fél felvette (ezzel csökkentjük az elektromágneses mező erősségét).
- Kerüljük a mobiltelefon használatát, ha gyenge a jel vagy ha gyorsan haladunk, például autóban vagy vonaton ülünk (ez maximálisra növeli a mező erősségét, mert a telefon folyamatosan új antennára akar csatlakozni).
- Ha egy mód van rá, telefonhívás helyett szöveges üzenettel (SMS) kommunikáljunk.
- Olyan telefont válasszunk, amelynek a lehető legalacsonyabb a SAR-száma (Specific Absorption Rate). A telefonok SAR száma a készülékek használati útmutatójában, illetve számos weboldalon megtalálható (sar.nokia.com/sar/index.jsp vagy reviews.cnet.com/cell-phone-radiation-levels).

LAST_UPDATED2
 
ügyeletes gyógyszertár Pingvin 4

2020. augusztus 08. 13:00 órától 2020. augusztus 15. 13:00 óráig
Pingvin -  Patika
Cím: Szarvas, Kossuth L. u. 21/a. Telefon: 66-311-616

 


 Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma284
Tegnap299
Ezen a héten1798
Ebben a hónapban7170
Összesen2330826

Névnapok

Ma Marcell ,holnap Mária ,holnapután Ábrahám napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia