Az Ápolási Intézet bemutatása Nyomtatás E-mail
2020. Február 26. szerda, 14:44

Szarvas város Békés megye észak-nyugati részében helyezkedik el, csodálatos környezetben, a festői Holt-Körös partján, mely Magyarország ötödik legnagyobb állóvize. A vízparton számos panzió, vendégfogadó hely várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat. Jó néhány munkáltató szervezet tart fenn üdülőt a Körös mellett. Legnagyobb számban mégis magán üdülőket találunk itt. A város legismertebb nevezetessége az Arborétum, melyet a XIX. században a Bolza család alapított. Jelenleg a 82 hektáros növénygyűjteményt 1600 fa és cserjefaj alkotja. Szarvas belvárosa magán hordozza a kisvárosi jelleg minden pozitív megjelenési formáját. Az ember léptékű épületek között jelentős zöldterületek, virágos terek találhatók. A természeti és az épített környezet szerves egysége tapasztalható az egész városban. Ugyanez a hangulat veszi körül a Felnőtt hospice-palliatív ellátás - Krónikus ápolási fekvőbeteg Intézetet is. Az épület frontja felöl árnyékot adó magas fák állnak, a belső udvarban gondozott park található árnyékot adó fákkal, színpompás virágokkal, pihenőpadokkal.

A Szarvasi Szakorvosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. egy fiatal szervezet, amely a több évtizedes múltra visszatekintő önkormányzati fenntartású szakrendelő intézet funkcionális privatizációját követően jött létre 2005. novemberében. A szervezet járóbeteg szakellátást folytat 23 különböző tudományterületen, fenntart egy 15 ágyas krónikus betegek rehabilitációját és ápolását szolgáló fekvőbeteg intézetet és egy 10 ágyas menthetetlen végstádiumba került daganatos betegeknek humánus segítséget nyújtó hospice részleget.

A Szarvasi Szakorvosi Kft. Ápolási Intézete, amely a tartósan ápolást igénylő betegek ellátásában nyújt segítséget a családoknak, 1998. óta biztosítja ezt a szolgáltatást. 2018. augusztus 1-től szintet lépet a menedzsment a krónikus fekvőbeteg ellátás területén és felnőtt hospice-palliatív ellátást indított. Az ellátási terület lakosain kívül az ország bármely területéről fogadunk betegeket. Az intézménybe felvételt nyerni az ápolási igazgatóval történő telefonos vagy személyes kapcsolatfelvétel után a felvételi kérelem, valamint a felvételt kérő és az Ápolási illetve Hospice részleg közötti megállapodás írásban történő megkötésével lehet. Ápolási Intézetben fekvő gondozott tartózkodási ideje alatt fizetendő napidíja 800 Ft.

A betegek ápolását, gondozását magas szakmai képesítéssel, lelkiismeretes ápoló személyzet végzi. A team munkáját MSc okleveles diplomás ápoló vezeti és konziliárus belgyógyász, sebész illetve onkosebész és palliatív orvoslás licenc vizsgával rendelkező szakorvos biztosítja, aki 2017-ben megkapta az év embere Békés Megyében elismerést is. A terminális állapotú betegeing szakmai ellátásáért felelős még az otthoni hospice szakápolást vezető főorvos, akivel napi szoros kapcsolatot ápolunk. Így lehetőség nyílik arra, hogy betegeink az otthoni  szakápolás és az intézményi ellátás közt szabadon átjárhassanak. Ügyeleti időben a háziorvosi ügyelet biztosít orvosi ellátást ápoltjaink részére, kihasználva azt a kedvező körülményt, hogy az ügyelet az Ápolási Intézettel azonos épületben működik. Igény esetén ápolási munkánkat segíti a járóbeteg szakrendelés valamennyi szakorvosa, gyógytornász, pszichológus, gyógypedagógus, szociális munkás és dietetikus. 2017. óta akkreditált oktató egészségügyi intézményként is működünk. Szociális gondozó és ápoló tanulóink az intézményben eltöltött gyakorlati idejük során elsajátíthatják a betegközpontú, személyre szabott gondozás-ápolás alkalmazását és a hatékony kommunikációs módszereket ápoltjaink teljes megelégedettségére.

A fogászati ellátást az épületen belül tudjuk biztosítani. A helyi szolgáltatókkal együttműködve elérhetővé tudjuk tenni, hogy az intézetben fekvő betegeink különböző szépészeti szolgáltatásokhoz hozzájuthassanak.

Kórtermeink a mai elvárásoknak megfelelőek, 2-3-4 ágyasak. Rendelkezünk külön rehabilitációs szobával. Osztályunkon kétágyas, speciális ágyakkal felszerelt, légkondicionált, külön fürdőszobával, televízióval, hűtőszekrénnyel, telefonnal rendelkező, magas komfortfokozatú kórtermek is kialakításra kerültek a Szarvasi Ápolási Intézetért Alapítvány segítségével.

Ápoltjaink számára lehetőség van a parkosított kertünkben pihenni, beszélgetni ápolóikkal és hozzátartozóikkal együtt. Ugyancsak kedvelt része az osztálynak a tágas, virágos erkély, ahol a nehezen mozgó betegeink is élvezhetik a szabad levegőt.

Tevékenységünkről részletesebben a szakmai beszámolónkból tájékozódhatnak.

* Az adat tájékoztató jellegű, az aktuális díjakról a telefonos vagy személyes egyeztetés alkalmával nyújtunk pontos tájékoztatást.

LAST_UPDATED2
 
On-line betegelőjegyzés

Elindult az on-line előjegyzés.

Részletek itt.Hírlevél

Online látogatók

Oldalainkat 280 vendég böngészi

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Ma27
Tegnap89
Ezen a héten295
Ebben a hónapban1764
Összesen2348936

Névnapok

Ma Ágnes ,holnap Vince, Artúr ,holnapután Zelma, Rajmund napja lesz.

Partnereink

juventus140

plastofit140

Liget140

magnolia